Primaria Orasului PanciuProiectul „Servicii Eficiente şi de Calitate pentru Cetăţenii oraşului Panciu” este  implementat de Primăria Orașului Panciu și este cofinanţat din  Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative 2007-2013, cod SMIS 11324.

Valoarea totală eligibilă a proiectului este de 884.365 RON, fără TVA lei, din care:

  • 866.677,70 lei – valoare eligibilă nerambursabilă din Fondul Social European;
  • 17.687,30 lei – cofinanţarea eligibilă a beneficiarului;

Obiectivul general al proiectului: dezvoltarea capacităţii administraţiei publice locale de furnizare a serviciilor publice, prin măsuri menite să îmbunătăţească eficienţa şi calitatea acestora, în condiţiile descentralizării.

Scopul proiectului: Scopul proiectului este acela de a răspunde nevoilor cetăţenilor prin servicii eficiente de ordine şi linişte publică.

Grupul ţintă al proiectului este constituit din 15 funcţionari din cadrul Serviciului Poliţiei Comunitare. Beneficiarul acestui proiect este administraţia publică locală din oraşul Panciu care va beneficia de consolidarea capacităţii de management a serviciilor publice prin îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei serviciilor oferite cetăţenilor.

Principalele activităţi ale proiectului sunt: reorganizarea Serviciului Poliţiei Comunitare şi asigurarea suportului de intervenţie, instruirea personalului, reducerea duratei de livrare a serviciilor publice, asigurarea vizibilităţii proiectului,

Proiectul se desfăşoară pe o perioadă de 12 luni. Locul de desfăşurare al proiectului este oraşul Panciu.

Implementarea acestui proiect va avea ca rezultat faptul că Serviciul Poliţie Comunitară va deveni o structură de intervenţie promptă pentru nevoile cetăţeanului.

Pentru detalii şi informaţii suplimentare persoana de contact este dl. Iulian Nica, viceprimarul oraşului Panciu, telefon mobil: 0726390840, e-mail primaria.panciu@vrancea.info


Oraşul Panciu are o populaţie de peste 10.000 locuitori şi este situat între dealurile cultivate cu viţă de vie ale judeţului Vrancea, la aproximativ 200 kilometri de capitala ţării şi de Aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, la aproximativ 35 kilometri faţă de Focşani, municipiul reşedinţă de judeţ şi la 15 kilometri faţă de E 85. Cunoscut drept „oraşul dintre vii”, Panciu este situat în zona de nord-est a judeţului, la o altitudine de 265 metri. Panciu este centrul economico-administrativ al podgoriei cu acelaşi nume. Aceasta este cea mai întinsă podgorie din Vrancea cu o lungime de 8 kilometri şi o lăţime de 30 kilometri. Principala cale rutieră de acces către oraşul Panciu este drumul naţional DN 2 L Tişiţa-Soveja, din E 85. Atracţiile turistice ale oraşului Panciu sunt Schitul „Brazi”, Hrubele lui „Ştefan cel Mare”, dar şi mormântul scriitorului „Ioan Slavici”. La Schitul Brazi odihnesc moaştele Sfântului Teodosie, patronul spiritual al oraşului, canonizat în anul 2003. Scriitorul Ioan Slavici este o personalitate cu care oraşul Panciu se mândreşte. Născut la data de 18 ianuarie 1848 la Siria, judeţul Arad, scriitorul se retrage în oraşul Panciu unde încetează din viaţă la data de 17 august 1925. Trupul neînsufleţit al scriitorului a fost îngropat, la dorinţa sa testamentară, la Schitul Brazi. O altă atracţie a oraşului o reprezintă Hrubele lui “Ştefan cel Mare”. Acestea au fost descoperite în anii ‘50 şi sunt celebre pentru că adăpostesc vinurile spumoase de Panciu. Toamna, atracţia oraşului este reprezentată de strugurii care pot fi achiziţionaţi din Piaţa de Struguri, situată la intrarea în localitate. An de an, la finele lunii septembrie, Primăria Panciu organizează „Zilele oraşului”, o manifestare care a intrat în tradiţie şi care este dedicată viei şi vinului. De altfel, oraşul Panciu reprezintă şi punctul de plecare al traseului turistic „Drumul Vinului”, un traseu care însumează aproximativ 70 kilometri de călătorie printre vii, crame şi hrube. Pe lângă turiştii atraşi de „Drumul Vinului” sau cei atraşi de Schitul Brazi, Panciu reprezintă un punct de repaus pentru aceia care sunt interesaţi să viziteze mausoleele Mărăşti şi Soveja, oraşul nostru fiind situat pe traseul istorico- turistic „Drumul de Glorie al Armatei Române”. Pe lângă aceste atracţii turistice, cei care vin în Panciu mai pot vizita Schitul „Sfântul Ioan”  . De asemenea, în oraşul Panciu se află şi două cimitire evreieşti, unul în Cartierul Dumbrava iar altul în zona Schitului „Sfântul Ioan”.

Alte date despre Primaria Orasului Panciu găsiți pe site-ul instituției: www.primaria-panciu.ro